perjantai 3. tammikuuta 2014

Lupauksia uudelle vuodelle

Olen kova uudenvuodenlupaaja. Rakastan vuoden vaihtumista samalla tavalla, kuin syksyisin uuden lukuvuoden alkua. Tyhjää tilaa kalenterissa, ja mahdollisuuksia kokeilla uutta.

Lupausten sijaan tosin luonnehtisin vuosittaisia päätöksiäni enemmänkin tavoitteiksi: mitä haluan tehdä ja millainen haluan olla tulevana vuonna. Listaan tavoitteet jonnekin, yleensä ne pysyvätkin hyvin mielessä koko vuoden.

Viime vuoden tavoitteet menivät vähän metsään, mutta 2014 tulee olemaan parempi. Tänä vuonna aion...

Matkustaa enemmän - myös yksin
Tämä on uusinta viime vuoden epäonnistuneesta tavoitteesta. En matkustanut minnekään täysin yksin, vaikka kovasti suunnittelin. Muutenkin kävin vain Roomassa ja Tallinnassa, hyvä alku kyllä, mutta ei lainkaan tarpeeksi.

Matkailu on ollut osa elämääni pienestä asti, perheeni on aina reissannut melko paljon. Nyt kuitenkin opiskelijan taloustilanne on tehnyt tälle stopin, joka harmittaa kovasti. Matkabudjetin kokoaminen vaatii varmasti vähän asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen ja jostakin muusta tinkimistä, mutta on täysin sen arvoista.

Olla parempi keholleni
Ei, en usko ihmedietteihin uuden vuoden alussa, enkä aio tunkea muiden tammikuussa yllättävän liikuntainnostuksen saaneiden kanssa salille. Sen sijaan haluan oppia huomioimaan kroppaani paremmin niin ravinnon kuin liikunnan osalta.

En halua enää olla se ihminen, joka hengästyy käveltyään pari kerrosta portaita tai myöhästyy nippa nappa junasta, kun asematunnelista laiturille juokseminen saa veren maun suuhun. Kokata voisi joskus myös muutakin, kuin pastaa ja juustoa.

Kehittyä kirjoittajana
Luottamustoimien takia tulen tänäkin vuonna osallistumaan muutaman eri lehden tekoon aktiivisesti. Haluan kehittyä toimittajana entistä paremmaksi, oppia kaivamaan haastatelluista kaiken irti ja tekemään laadukasta journalismia yhteiskunnallisesti kiinnostavista aiheista. Pahitteeksi ei myöskään olisi, jos joku maksaisi tekeleistäni jotakin... 

Toinen kirjoittamiseen liittyvä tavoitteeni koskee erästä pöytälaatikkoromaania. Kirjan käsikirjoitus on vuosia vanha, ja nyt minusta tuntuu, että aika olisi kypsä sen editointiin julkaisukelpoiseksi asti.

// Three promises for the new year: more travelling, taking care of my body better and becoming a better writer. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti